Manuel Kneepkens - route

 

In samenwerking met de de OB*H stelde Hennie Jetzes van stichting Vrienden van de Literatuur aan de hand van gedichten van Kneepkens een Manuel Kneepkens-route samen.
Op 31 januari 2008, de landelijke gedichtendag, werd de route samen met Manuel Kneepkens en een volle bus vol voor de eerste keer gereden en nam hij hen persoonlijk mee naar plekken in Parkstad Limburg, die de inspiratie vormden voor diverse gedichten.

Ter gelegenheid van deze gebeurtenis verschenen er twee boeken van Manuel Kneepkens te weten 'Route en gedichten' en 'Herinneringen'. In het boek 'Route en gedichten' zijn voor het eerst alle gedichten die hij over de mijnstreek heeft geschreven, verzameld. De gedichten zijn zo geordend dat ze een route vormen door de jeugd van Kneepkens. Tevens heeft Manuel Kneepkens bij elke plek een toelichting geschreven.

In het ‘museum’ van Manuel Kneepkens zult u aantreffen de mijnen en met name de Wilhelmina, Strijthagen, het Bernardinuscollege, het buitenzwembad Ter Worm. Maar ook Aad de Haas, Pé Hawinkels, Wiel Kusters, Leo Herberghs, Hans van de Waarsenburg.
Met deze reisgids bepaalt u zelf de route door het ‘museum’ en kunt u ter plekke de gedichten lezen.

Voor deze route > klik hier

Voor de twee boeken voor deze route > klik hier

 

terug «

 

 


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »