Harrie Geelen - route

 

Harrie Geelen - Het nijlpaard Ellende

Harrie Geelen werd in 1939 te Heerlen geboren. Zijn ouderlijk huis stond in de Ambachtsstraat. In 1958 behaalde hij op het Bernardinuscollege het gymnasium-diploma en ging naar Amsterdam om in eerste instantie Nederlands te studeren. Het werd echter schrijver, illustrator, regisseur, tekenfilmer, componist en tekstdichter. Hij verwierf landelijk grote bekendheid als creatief brein achter onvergetelijke jaren '70 hits als 'Q en Q', 'Oebele' en 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?'. De lijst van prijzen voor zijn omvangrijke werk is indrukwekkend: daaronder Griffels, Penselen en een Gouden Kalf.

In 2004 verscheen zijn eerste roman voor volwassenen 'Het nijlpaard Ellende'. Voor dit boek heeft Harrie Geelen tal van gebeurtenissen die in zijn jeugd hebben plaatsgevonden en plaatsen en personen uit zijn jeugd, gebruikt om het verhaal te maken.
Twee jaar later verscheen de verhalenbundel 'ooms en tantes'. Het jongetje dat in 'Het nijlpaard Ellende' de hoofdpersoon was lijkt op te duiken in een aantal verhalen van 'ooms en tantes'.

 

Voor de route > klik hier

Wat is er bij te lezen > klik hier

 

terug «

 

 


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »