Partij van de Aardbei - Strawberry Fields Forever

 

Manuel Kneepkens - Noordermaasberichten
Nummer 209 - 17 september 2021

 


 

 

Partij van de Aardbei – Strawberry Fields

Forever Ooit was ik lid van de PvdA en bezocht ik nu en dan de vergadering van de afdeling Kralingen-Crooswijk, die van mijn woongebied. Mijn kinderen vroegen dan “Pappa, waar ga je naar toe?”

Ik zei dan, naar waarheid, naar de Partij van de Arbeid. Maar zij verstonden, omdat ik nogal snel en binnensmonds praat, blijkbaar... Partij van de Aardbei. Die lieverdjes dachten dat hun vader een genoeglijke culinaire avond tegemoet ging.
Quod non.

In die tijd werd er nog onbekommerd gerookt. Het vergaderlokaal was al gauw gevuld met een zware, blauwe walm. Onder andere afkomstig uit de pijp van toenmalig burgemeester van Rotterdam André van de Louw, want die was lid van bovengenoemde afdeling . Het was afzien voor de niet-roker die ik ben.

Maar het concept ‘Partij van de Aardbei' heeft mij sindsdien niet losgelaten. De Aardbei is immers zowel rood als groen. Het is een bij uitstek democratische plant, die zich via netwerken horizontaal over de aardbodem verspreidt. De aardbei is bovendien ook nog eens zeer attractief, want immers hoogst smakelijk. Zelfs erotisch, zie Breughels Tuin der Lusten. Plezant socialisme, zou de Vlaming zeggen (Steven Stevaert!). Want het rood van de aardbei is vriendelijk, allerminst het agressieve rood van de SP-tomaat.

Ik heb toentertijd dat mijns inziens vruchtbaar vernieuwend concept aan de Partij voorgelegd - en vernieuwing was nodig! - compleet met verkiezingsslogan ( ‘Kok, ik wil slagroom!' ). Men wilde er niet aan.

Maar nu mevr. Ploumen (PvdA) en de heer Klaver (Groen links) vast besloten blijken samen op trekken, lijkt mij het moment gekomen om het concept Partij van de Aardbei opnieuw aan de orde te stellen.

Klaver, schenk ons je klaverhoning! Blijf dat vooral doen! Ploumen, schenk ons je pruimenvlaaien! Blijf dat vooral doen! Mocht het onderling tot iets moois komen ( pruimenhoningvlaai? ) (aardbeihoningvlaai ?) ( pruimenaardbeivlaai?) dan lijkt mij het logo voor dat eindproduct nogal logisch, namelijk: de Aardbei.

Strawberryields Forever!
“Kerseneetster, til mij met je borsten op!”

Ach, zulke rode woorden fluistert hij niet langer je rozenrode minnaar

“Zie, mijn lid is

lid van de Partij van de Aardbei

Liefste, kus mij tot slagroom!”

Ach, zulke woorden fluistert hij niet langer je olijfgroene minnaar.

Hij stopt ze weg in een lila la
in zijn buik
& bestelt een bavaroisepudding

“Ober!

Liefstes tepels smaken naar frambozen!”

 

 

Manuel Kneepkens

 

 

terug «

 
     


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »