De Maaszwamburger is er!

 

Manuel Kneepkens - Noordermaasberichten
Nummer 228 - 25 februari 2022

 


 

 

De Maaszwamburger is er!

 

 

De Maaszwamburger als gerealiseerd door kokkin Tineke de Lange van Tienkookt www.tienkookt.com

Maaszwamburger

150 gram bulgur
500 ml paddenstoelbouillon
2 uitjes, fijn gehakt
400 gram oesterzwam
4 teentjes knoflook uit de knijper
2 eieren
4 gram gefermenteerde zwarte bonen, fijn gehakt
2 theelepels crispy chilipeper in olie
1 scheut sojasaus naar smaak

Spoel de bulgur in een zeef en doe het in een kom
Giet hier de kokende paddenstoelbouillon op
Dek af met wat vershoudfolie en laat ze 2o minuten weken
Voel of de korrels gaar zijn en giet ze zo nodig nog wat af

Laat goed uitlekken

Bak in wat olie op matig vuur de ui en de knoflook
Scheur de oesterzwammen naar het steeltje toe in reepjes
Bak de reepjes oesterzwammen mee in de pan voor 8 minuten
Voeg tevens de zwarte boontjes en chiliolie toe
Schep goed door op matig vuur
Proef en voeg zonodig nog wat sojasaus voor het zout
Laat even afkoelen
Klop de eieren en voeg toe aan het paddenstoelmengsel
Meng goed en laat terugkoelen in de koelkast
Verdeel de koude massa in kwarten
Verwarm wat olie in de bakpan
Vul een stekertje met het paddenstoelmengsel
Druk goed aan en bak voorzichtig goudbruin
Misomayonaise maak je door een deel mayonaise met een deel miso te mengen
Proef en maak op jouw smaak

Zeewiersalade en gemarineerde gember kun je vinden in een grote Chinese supermarkt

Rooster of grill het broodje even en lag daar vervolgens de gebakken burger op

Breng verder op smaak met de mayonaise, rettich, zeewier, gember, lenteui en geroosterd sesamzaad

 

 

Manuel Kneepkens

 

 

terug «

 
     


 

Noordermaasberichten

Van tijd tot tijd stuurt Manuel Kneepkens (Heerlen, 1942) ons een bericht vanuit zijn woonplaats Rotterdam

lees alle berichten hier »